Google+ Riddick's Realm: V tieni mafie - knižný trailer

28 januára 2010

V tieni mafie - knižný trailer

No, musím sa pochváliť!
Viete, čo prišlo v poslednom čase do módy aj u nás? Knižné trailery. Čiže akési videoreklamy či animované upútavky na knihy.
A nebola by to Riddick, aby nedostala nápad :-)
Ktorý bolo treba hneď aj zrealizovať. Nech ma niekto nepredbehne, no nie?
A tak vám prinášam malú revolúciu - môj prvý knižný trailer - hneď v dvoch verziách!
Na čo iné, než horúcu novinku môjho obľúbeného autora Jozefa Kariku, ktorá zatiaľ ani nevyšla. Toto je prosím pekne ešte len TEASER, s románom V tieni mafie sa tu ešte stretnete v pripravovanej recenzii... a dúfajme, že mojim lačným pazúrom neunikne ani autor sám ;-)

Na výrobu klipu som použila Windows Movie Maker, ktorý je geniálne jednoduchučký. Horšie to už bolo s drobnými problémami, napríklad zohnať voľný audio podmaz alebo následne funkčný konvertor, pretože YouTube nevezme formát wmv. A tak ďalej. Ale dobrá vec sa nakoniec podarila, a ja som si mohla pyšne povedať, že som autorkou svojho prvého amatérskeho knižného traileru.

Prvý, kratší trailer (27 sekúnd) vznikol vlastne ako "z núdze cnosť", lebo môj počítač evidentne nie je stavaný na takéto náročné operácie a program odmietal pracovať s ďalšími okienkami, preto sa jednoducho zavrel. Takže som musela všetko napchať do priestoru, ktorý bol k dispozícii :-)


Druhá verzia traileru je trošku iná, dlhšia (39 sekúnd) a vznikala na Rafkovom počítači, kde som sa mohla rozšafnúť a realizovať svoj pôvodný zámer, ako som si ho predstavovala v hlave (s drobnými odchýlkami, lebo amatér môže pracovať len "v rámci možností";-).


Tak ako? Páči sa vám?

Súvisiace:
V tieni mafie - moja recenzia
V tieni mafie - moja recenzia č. 2, pre časopis Fantázia
Jozef Karika - Dialógy o fantastike - skvelý rozhovor s autorom
V tieni mafie II - Čas dravcov (recenzia pokračovania)
Nový život bez chlapa - môj knižný trailer číslo 2

13 komentárov:

  1. Nooo, vcelku fajn na tvoj prvý pokus. :-) Do budúcnosti odporúčam zohnať si napr. ULead Video Studio 11 (používam ho už nejaký ten rok a je to fakt super strižňa, takmer dokonalá - vrelo odporúčam). A len tak zo srandy ponúknem ďalší trailer (na najnovšiu knihu od Westerfelda, Leviathan) : http://www.youtube.com/watch?v=PYiw5vkQFPw

    P.S. Chcel som sa už dávnejšie spýtať, no vždy som na to akosi zabudol : Neporadíš mi, ako vytvoriť zoznam rubrík na blogspote ? Nejako na ne neviem nájsť príslušný modul... Vopred vďaka za akúkoľvek pomoc. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no, keďže WMM som chytila do rúk prvýkrát v živote včera poobede, tak som na seba mimoriadne hrdá ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Križiak, zoznam rubrík nájdeš v customize ako "labels"

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem pekne. :-) A... ako ich preložili do slovenčiny ? :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jáj, tak to nevím, mój pekný :-) skús čokoľvek sa na to podobá. štítky, značky, nálepky, menovky... práve z tohto dôvodu mám radšej všetko nastavené na english. lebo keď to raz nejaký "expert" preloží do slovenčiny, ani divá sviňa už nevie, čo to má znamenať. niekedy naozaj nevychádzaj z úžasu, komu dávajú prekladať manuály, programy a menu do mobilov.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To hej. A ten ULead a jemu podobné programy Ti fakt opdorúčam... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zapisujem do pamäte, že keď ja raz vydám knihu, výrobou traileru budeš poverená ty. A vzhľadom na to, koľko mi všetko trvá, dovtedy už budeš ostrieľaná profíčka. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prvýkrát vidím niečo takéto! A je to super Anet, na to že je to tvoja prvotina...whow! Rozhodne by ma to ku knihe pritiahlo aj keby som ju ešte nepoznala a nič o nej nevedela (a nečítala úryvky :) ).

    Supeer :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. je to parada riddick ;) som na Teba velmi hrdy

    a ja este odporucal pinnacle studio. tam mozes editovat ako obraz, tak aj zvuk, jeden nemenovany pan u nas v Sali co robi aj stuzkove, svadby a pod... mi ho odporucal, aj som videl ako v nom robi a sam si ho nevedel vynachvalit. pozor len, pretoze s hlistou nefunguje najlepsie

    OdpovedaťOdstrániť
  10. videospin som mala ako prvý. ja síce nemám hlístu, ale mne nefungoval. asi bol problém v parametroch počítača, ale to je vedľajšie. musel ísť preč, nedalo sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. to je velmi smutna prihoda, uprimnu sustrast
    a btw KUP SI NOVY POCITAC. povedz drahemu nech sa nezdraha a hodi nejaky peniaz na to

    OdpovedaťOdstrániť

Zanechajte komentár, ak sa vám ráči. Budem rada a takmer určite odpoviem. Ak ste slušní a zvládnete to, podpíšte sa svojim cteným menom či obľúbenou prezývkou ;-)

UPOZORNENIE! Blogger má niekedy s pridávaním komentárov problémy. Ak nepatríte medzi šťastlivcov, prispievajte anonymne a podpíšte sa. Tí, ktorí sa spoliehate na prihlásenie cez Google účet, si pre istotu každý komentár dočasne skopírujte (ako ja;-).